FAQ

Alle antwoorden op veelgestelde vragen op een rijtje

Voor het lekkerste kopje koffie

Leveren jullie hele of gemalen bonen?

Wij verkopen onze koffie het liefst als hele boon, omdat dit het beste is voor de versheid. Heb je thuis geen maler? Geen zorgen! Geef dit aan bij je bestelling en wij malen jouw bonen helemaal gratis voor je! Wij adviseren gemalen bonen binnen 2 weken te drinken; daarna verliezen gemalen bonen namelijk veel smaak en aroma en dat willen we natuurlijk niet :). Hele bonen blijven daarentegen veel langer vers.

Op welke dagen kan ik mijn vers gebrande koffie thuis verwachten?

Om met maximale focus, liefde en aandacht te kunnen branden en zo de versheid van jouw bonen te kunnen garanderen, branden wij op twee momenten in de week. Iedere dinsdag en donderdag branden, verpakken en verzenden wij jouw favoriete bonen, waarna je ze de dag erna al in huis hebt! Niet thuis op woensdag of vrijdag? Geen zorgen, dan komen we de dag erna gewoon nog een keer langs ;).

Voor welke doeleinden worden mijn bonen gebrand?

Momenteel branden wij koffie voor zowel half- als volautomaat espresso machines en voor alle filtermethodes, van FrenchPress tot V60 en van AeroPress tot traditionele filter. Laat ons bij je bestelling weten welk apparaat jij thuis hebt en wij zorgen voor een bijpassende branding en eventueel een bijpassende maling. 

Achter de schermen zijn we daarnaast ook druk bezig zijn met het ontwikkelen van onze eigen cups. Hou onze website dus goed in de gaten!

De bonen lopen niet goed door in mijn espresso machine. Wat nu?

Een perfecte doorlooptijd ligt grofweg tussen de 23 en de 30 seconden. Is jouw doorlooptijd korter dan dat? Dan krijg je te maken met onderextractie, oftewel, een slappe bak. Dit heeft vaak te maken met een te grove maling of een te lage dosering. Maal in dit geval fijner of verhoog de dosering.

Is jouw doorlooptijd juist langer dan 30 seconden? Dan is er sprake van overextractie, met een veel te bittere, onaangename smaak als resultaat. Probeer in dit geval wat grover te malen of verlaag de dosering in je piston.