Kwiek

(1 klantbeoordeling)

8,9525,95 incl. btw

Wissen
Artikelnummer: 2 Categorie:

Onze Kwiek is buitengewoon! Deze frisse Ethiopische boon hebben we licht voor jou gebrand, om de zoetheid van de boon volledig te benutten en de frisheid te creëren die je van deze branding mag verwachten.

Doen we expres zo.

Kwiek komt uit Ethiopië; het land waar koffie ooit ontdekt werd. In deze bakermat van koffie ligt de Guji streek. Deze regio heeft de perfecte hoogte en ondergrond voor het verbouwen van kwaliteitskoffies. Koffie uit Ethiopië heeft over het algemeen tonen van tropisch fruit, aardbeien en citrus met een lichte body. Dit komt doordat de koffieplanten hier doorgaans kriskras door fruitplantages groeien en zo dus deze frisse smaak oppikken.

De Guji koffie is een zeer heldere koffie met een mooie zoete afdronk. Zeker een aanrader voor de doorgewinterde espresso drinker die op zoek is naar iets speciaals. Onze Guji wordt verbouwd op het Ye Genet Washing Station, door Mr. Tsegaye Hagos.

Tsegaye verbouwt op zijn plantage alleen Guji’s van de hoogste kwaliteit. Kwiek is na het plukken ‘droog’ verwerkt. Dit is een traditionele manier van verwerken waarbij de bonen gedurende 3 tot 6 weken in de zon ten drogen worden gelegd. Om te voorkomen dat ze hierbij gaan fermenteren, worden ze iedere dag met de hand geschud. Pure ambacht dus! Droge verwerking kenmerkt zich door een fruitige en zoete smaak. De natuurlijke suikers in en rondom de boon worden namelijk voor een groot deel in de boon getrokken. Dit is een methode die veel gebruikt wordt in Ethiopië, omdat de bonen van zichzelf vaak al wat zoeter zijn. Hiermee wordt de smaak van de boon dus geaccentueerd. Door ze vervolgens licht te branden, zoals we bij onze Kwiek hebben gedaan, blijft deze smaak zo goed mogelijk behouden.

Tsegaye steunt sociale projecten in de Guji streek. Zo financiert hij mede de bouw van een school voor kinderen waarvan de ouders in de koffie industrie werken. Met jouw aankoop support jij dit initiatief dus direct!

Gewicht 250 g
Gewicht

250g, 1000g

Maalgraad

Hele bonen, Espressomaling, Fijne filtermaling, Grove filtermaling

1 beoordeling voor Kwiek

  1. Miranda Vermeulen

    Koffie zoals ik nog nooit geproefd had, met hele frisse en fruitige smaken. Wauw!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *